Szexuálterápia

Szexuálterápia 2018-03-16T14:47:03+00:00

A szex annyi mindenről szól: szerelem, szeretet, erotika, vágy, összetartozás, odaadás, öröm. Ha jól működik, a testi és lelki kapcsolódást biztosítja a partnerek között, és ellenállóvá tesz a mindennapi nehézségekkel szemben. Az egyik legjobb élménye az életünknek és a kapcsolatunknak. De lehet a legfrusztrálóbb is, ha hiányzik, ha nem okoz örömöt, vagy valamilyen okból kifolyólag akadályokba ütközik. És bár erről ritkán beszélünk, mert kényes téma, a szexuális problémák előfordulása gyakori, és erőteljesen negatív hatással van az életminőségre.

A legtöbb ember tapasztalt már szexuális nehézséget az élete valamely szakaszában. Ezek részben egyéni problémával, részben pedig a párkapcsolat dinamikájával vannak összefüggésben. Előfordulhat például, hogy egyesek olyan módon élik meg a szexualitásukat, ahogy ezt elvárják tőlük, ami ritkán zökkenőmentes és boldog. Mások az élethelyzetükben bekövetkezett változás (pl.: házasságkötés, gyerek születése, betegség, idősödés) hatására ütköznek akadályokba szexuális téren. És vannak olyanok is, akik soha nem elégedettek.

A szexualitás nagyon sokszínű. Nincsen általános érvényű, előre kialakított véleményem arra vonatkozóan, hogy milyennek “kellene” lennie a hozzám forduló intim életének. Abban tudok segíteni, hogy megtalálja a választ a kérdéseire, valamint azt a megoldást a problémájára, ami jó neki, és a partnerének is. Szerintem erről szól a jó szexterápia, melyre egyéneket és párokat is szeretettel várok.

AZ IDŐSKOR SZEXUALITÁSA

DYSPAREUNIA

HŰTLENSÉG

KORAI MAGÖMLÉS

MELLRÁK ÉS SZEXUALITÁS

MEREVEDÉSI ZAVAR

ORGAZMUSZAVAR

PORNÓFÜGGŐSÉG

VAGINIZMUS

VÁGYZAVAR