Merevedési zavar

Merevedési zavar 2018-03-16T13:37:38+00:00

Merevedési zavarról a behatoláshoz szükséges erekció elérésének és fenntartásának nehézsége estén beszélünk. A férfiaknak a többsége tapasztalt már ilyen jellegű tüneteket alkalmanként, de amikor a merevedés hosszútávon kiszámíthatatlan, az személyes és kapcsolati krízist okozhat, hiszen rontja az önbizalmat és önbecsülést, valamint a férfiasság érzésére is negatív módon hat. Ennek következtében feszültség alakulhat ki a partnerek között, és a további kudarctól való félelem a szexuális együttlétek elkerüléséhez vezethet.
Hiába élnek át azonban férfiak milliói kínos pillanatokat világszerte, többségük nem fordul szakemberhez, holott erre két nyomós okuk is lehetne. A merevedési probléma egyrészt komolyabb betegségek kialakulására figyelmeztethet, másrészt jelentős részük kezelhető.
Ritkán van azonban olyan erőfeszítés-mentes gyógymód, amely 100%-ban megbízható merevedést garantál. Sok férfi, illetve pár ábrándult már ki a gyors és könnyű megoldások ígéretét követően, beleértve azt is, hogy az erekciós zavar (mindig) megoldható egyetlen tablettával. Ez a megközelítés ugyanis figyelmen kívül hagyja azt, hogy a szexuális együttlét két ember közös élménye és felelőssége. Hosszú távon is működő megoldás akkor születik, ha a pár elég motivált a változtatásra, képes felülvizsgálni a szexuális viselkedésének különböző aspektusait, majd módosítani annak egyes elemeit. Ebben tudok segíteni.