Korai magömlés

Korai magömlés 2018-03-16T13:34:18+00:00

A könyvek és filmek gyakran sugallják, hogy a főszereplők egész éjszaka elmerülnek egymás testének élvezetében. A valóságban azonban ez ritkán történik így, aminek számos oka lehet. Ennek egyike a korai magömlés, amely minden ötödik férfit érintő szexuális zavar világszerte. Előfordulása nincs összefüggésben az életkorral, a szexuális tapasztalattal, valamint azzal sem, hogy ki mennyire tájékozott a szexualitást érintő kérdésekben.
A korai megömlés során a férfi nem tudja késleltetni az ejakulációt, így az a behatolás előtt, az alatt, vagy azt követően kb. egy percen belül bekövetkezik. Ez belső feszültséget, frusztrációt, a szexuális együttléteket kerülő viselkedést eredményezhet. A pár tagjai gyakran egymást hibáztatják, megjelenhetnek a szégyen és bűntudat érzései, melyek egyre távolabb sodorják a résztvevőket az önfeledt és örömteli intim kapcsolattól.
De van lehetőség a változtatásra. Ez nem egy konkrét kezelési mód, mivel a korai megömlés többnyire nem olyan tünet, aminek egy meghatározott oka van. Kialakulásában testi, lelki és kapcsolati tényezők is szerepet játszhatnak, így ezeket figyelembe véve lehet kialakítani az egyénre szabott megoldási módot. Ebben tudok segíteni.